Connect with us

SLOBODNA VOJVODINA

Pitanje je trenutka otvaranja dosijea o vezama Vučića sa kriminalcima

Published

on

Ako se ima u vidu širi, regionalni kontekst aktivnosti američke administracije, može se bez velikog spekulativnog rizika reći da su sankcije Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću deo obuhvatnijeg plana SAD – kaže u razgovoru za Danas kosovski filozof, analitičar i publicista Škeljzen Malići, u odgovoru na pitanje o tome kako je razumeo stavljanje ključnih ljudi sa Kosova, koji su u bliskim odnosima sa vlastima u Beogradu na crnu listu i sankcije Sjedinjenih Američkih Država.

Malići podseća na slične sankcije u Albaniji, gde su bivši premijer i predsednik Salji Beriša sa porodicom i nekoliko saradnika proglašeni za persone non grata, a slične sankcije najavljene su i za Kosovo, Bosnu i Hercegovinu (pre svega Republiku Srpsku), kao i Crnu Goru, i šire.

– Tako je i Srbija je u tom paketu, pa ne treba očekivati dalju poštedu režima Aleksandra Vučića.  Ipak, napad na njega nije direktan zato što Vučić ostaje glavni i, nažalost, jedini relevantni politički faktor u Srbiji. Ali, važno je po meni to što sankcije Veselinoviću i Radoičiću u suštini pogađaju ključne ljude Srpske liste na Kosovu, obzirom da je Radoičić podpredsednik Srpske liste na Kosovu. Njihovo stavljanje na crnu listu ozbiljna je opomena Vučiću da se ne preigrava više u svojim ambicijama…https://tas-rs.toboads.com/ads.php?b=1&rq=94731c58-33cd-250d-8f3f-56ef4ff96a74&vt=cb31942d-7135-4604-a593-f776973df85e&isf=false&zn=f03ae1846&tm=0&af=700×0&fv=undefined&nw=0&co=1&vh=600&vw=1366&asc=1&srf=https%3A%2F%2Fwww.danas.rs%2Fvesti%2Fpolitika%2Fpitanje-je-trenutka-otvaranja-dosijea-o-vezama-vucica-sa-kriminalcima%2F&rf=https%3A%2F%2Fwww.danas.rs%2Frubrika%2Fvesti%2Fpolitika%2F&loc=eq-srf&rn=0a3492ff-0b7f-f2fd-9133-ad92cbc7e73a&ct=f06b3622-575e-170b-3e43-94a658a6f51a&c=hA_c_0_ee5b0aa4&ah=0&L=27f276ce-199b-44fb-860d-efb2ef51fbc0&afs=undefined&sck=22e941560c3d4b041e3bc175647268bdf174d254&

*Kako ste doživeli reakciju vlasti u Srbiji u vezi sa tim slučajem?

Pitanje je trenutka otvaranja dosijea o vezama Vučića sa kriminalcima 2
Zvonko Veselinović
Foto: MUP Srbije, arhiva

– Za unutrašnje potrebe, reakcije zvanične Srbije bile su uobičajeno  kavgadžijski neprimerene, tvrdeći da se radi o koordiniranom napadu SAD i Kosova na kosovske Srbe, a ne o merama predupređivanja organizovanog kriminala. U ovu šemu uključeno je i hapšenje bivšeg predsednika opštine Štrpce i njegovih saradnika, kojeg je kosovsko pravosuđe istraživalo zbog korupcije i zloupotrebe položaja. Rada Trajković, koja bolje poznaje stanje među kosovskim Srbima, kaže da je cela ta grupa uhapšenih povezana sa Radoičićem i Srpskom listom. Naravno, ako su ove tvrdnje tačne, a kosovski istražni organi su zahtevali izručivanje Radoičića zbog sumnji da je organizovao ubistvo Olivera Ivanovića, onda se postavlja pitanje gde je glava hobotnice kriminalnih struktura, kojoj je jedan krak SL a i bosovi političkog i ekonomskog podzemlja. Da je Vučićev režim ozbiljno shvatio opomenu videlo se i zbog iznenadnog popuštanja zvaničnog Beograda povodom zahteva da se Srbija pridruži evropskim sankcijama protiv Lukašenkovog režima u Belorusiji. Ne isključujem ni mogućnost da Vučić popusti i oko pritisaka da se obuzda ili smeni Milorad Dodik, koji najavljuje rušenje dejtonske Bosne.

*Da li je, s obzirom na bliske veze vlasti u Srbiji sa ovom dvojicom osumnjičenih kriminalaca, odnosno činjenice o dirigovanosti i kontroli finansija i ostalih kriminalnih radnji sa Aleksandrom Vučićem, moguće njih dvojicu staviti na crnu listu a istovremeno to ne učiniti i za predsednika Srbije? Šta nam govori takva postavka stvari?

Pitanje je trenutka otvaranja dosijea o vezama Vučića sa kriminalcima 3
Foto: Beta/Milan Obradović

– Aleksandar Vučić je već skoro čitavu deceniju igrao na kartu jedinog igrača ma sceni koji može osigurati trajnije rešenje za sigurnost i stabilnost regiona, i manje viče je uspešno balansirao odnose sa Zapadom i Istokom (Rusija i Kina), ali to balansiranje ne može trajati večno. Vučić treba da se opredeli na koju će stranu, provocirajući strpljenje Zapada, ali i Putinove Rusije. U svakom slučaju, kao i u slučaju Albanije, a ranije i Severne Makedonije, pretpostavljam da Zapad ima manje-više kompletirani dosije o mutnim vezama Vučićevog režima sa kriminalnim strukturama, ali kada će se otvoriti dosije i preduzeti mere, pitanje je procene trenutka, kao i da li postoji ozbiljna alternativa Vučiću u Srbiji.  Kod srpske opozicije nema dominantne figure koja bi mogla da preokrene odnose, kao što je to uradio Zoran Đinđić ujedinivši celu opoziciju protiv Miloševića.

*Predsednik Srbije nedavno je na otvorenoj sednici Vlade, obavestio ministre i javnost o odluci Prištine, o kojoj je neformalno obavešten, da neće dozvoliti održavanje referenduma 16. januara. On je rekao da će pokušati da ubedi vlasti u Prištini preko Brisela da se omogući građanima srpske nacionalnosti da glasaju na referendumu o promeni Ustava Srbije. Kako vidite ove najave?

Pitanje je trenutka otvaranja dosijea o vezama Vučića sa kriminalcima 4
Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

– Ne znam mnogo po tom pitanju. Moguće je da će kosovski premijer pokušati da spreči referendum, ali o tome nije javno govorio. Ali, smatram da se Kurti i Vučić u suštini vrlo dobro slažu u strategiji odlaganja rešenja i pozitivnih političkih koraka koji bi vodili do brže normalizacije odnosa između Kosova i Srbije.

 *Kakav je vaš stav u vezi sa vlašću na Kosovu? Kako vidite ponašanje Aljbina Kurtija kada je reč o odnosu prema problemima sa Srbijom? Vidite li populizam, manipulaciju, ili iskrene i koliko je moguće čiste ciljeve?

Pitanje je trenutka otvaranja dosijea o vezama Vučića sa kriminalcima 5
Aljbin Kurti
Foto: EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

– Kurti je od drugog dolaska na vlast radio na opstrukciji dijaloga, a to je Vučiću itekako odgovaralo, jer je krivicu za nespeh dialoga prebacivao na Kosovo a sebe predstavljao u ulozi o konstruktivnog faktora. U Prištini sada preovladava uverenje da će premijer Kurti, nakon iznenađujuće teškog poraza na lokalnim izborima u oktobru, isprovocirati ponovo da ga smene sa vlasti da bi povratio popularnost „žrtve“, ali ovoga puta ne Trampove, već Bajdenove Amerike. Kurti ne želi da učestvuje u kompromisnom finišu dijaloga, bojeći se da mora popustiti zbog pojačanog pritiska Zapada. Ne znam šta da mislim o ovom strahu Kurtija od kompromisa, da će time načiniti omašku u istorijskim pretenzijama albanskog naroda. Istorija se izgleda odvija mnogo brže nego što on uspeva da je ukalkuliše u dogadjanja ili donese oprave odluke u skladu sa svojim u aktuelnosti nefunkcionalnim ideološkim šemama.

*Do pre mesec i nešto dana na granici Srbije i Kosova imali smo skoro ratne stanje. Vojni avioni, kamioni, napetost i strah običnih ljudi… Danas kao da je to zaboravljeno i nekako ustanovljeno da je normalno da se sporadično dešava. O čemu se tu radi?

– Radilo se o paradnim inscenacijama kako bi se izbeglo napredovanje u dijalogu kao i neke druge propagandne ciljeve, u slučaju Srbije, da se zadovolje ratoborni nacionalisti iz „srpskog sveta“. Kratkotrajno, to je imalo efekta, ali u dužem roku, može se pokazati kao bumerang. Zveckanje oružjem svetski faktori smatraju ozbiljnom pretnjom, kritičnija je situacija u Bosni,  pa će se verovatno insistirati na ubrzavanju a ne usporavanju rešenja.

jarinje
foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

*Ovdašnji posmatrači prilika kažu da je Vučić pritisnut od strane SAD i da se uplašio. Takođe, suočio se sa ozbiljnim buntom građana. Šta predviđate kao ishod, odnosno da li verujete u taj najizraženiji pritisak Amerike i EU na njega do sada?

– Plašljivcima trebaju tutori. Ali, ne vidim ni među tutorima da postoji faktor koji ima dovoljno autoriteta da pronađe koncesualnu formulu. Bitni koncensus je onaj američko – ruski. Iako sada vidimo samo zaoštravanje odnosa i rivalstva nalik na hladni rat, nije ipak isključen nekakav principijelno neprincipijelni, interni dogovor u paketu, (Ukrajina, Krim, Kosovo, Sirija itd., mnogo se toga nakupilo što zagađuje okoliš).

danas

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SLOBODNA VOJVODINA

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

BEOGRAD – Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih

Published

on

By

– Ovaj put je to Ustavni sud, odnosno njegova odluka o ozakonjenju projekta Jadar tj. o rudarenju litijuma Rio Tinta. Do sada se uglavnom zaklanjao iza izmišljenog rada stranih službi i njihovih „minijatura“ bez bilo kakvog konkretnog dokaza. Pored sakrivanja iza drugih, vidljivo je da se režim Aleksandra Vučića uplašio velikih protesta građana zbog namere da se Rio Tintu dozvoli rudarenje litijuma pa se trude da agresivnom medijskom kamapanjom dovedu građane u zabludau – navodi Olenik.

Prema njegovim rečima, vlast se sada trudi da dalje ne provocira građane, pa tako ne pominju Rio Tinto, niti litijum već je to samo odluka Ustavnog suda koja se mora poštovati ili su to „minijature“ stranih službi protiv naše države.

– Na ovaj način se krije da projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nikada stvarno nije bilo prekinuto već se radilo o samo još jednoj laži režima. Verovatno je procena da je vreme posle izbora najbolje da se počne sa kopanjem litijuma. Međutim, vidljiva je i velika nervoza i strah baš Aleksandra Vučića, jer je i on svestan da nastavljanje obmanjivanja građana oko litijuma vodi pravo do njegovog brzog političkog sunovrata. Konkretno, već je postavio kordone policije i već je naredio upotrebu sile protiv građana baš zbog Rio Tinta, a to su poslednji koraci svih diktatora – ocenjuje član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI i bivši narodni poslanik.

(SzILSV – VOJVOĐANI, 15.07.2024)

izvor: https://vojvodjani.rs/projekat-jadar-i-rudarenje-litijuma-rio-tinta-nastavljeni-u-tajnosti/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice…

BEOGRAD – Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država, kao npr. Hitler koji je svaku agresiju prvo pravdao ugroženošću naroda ili napadom druge države, pa je tako optužio Poljsku da ih je prva napala“

Published

on

By

– Isto radi i Putin koji svoje građane laže o ugroženosti Rusa u Ukrajini da bi opravdao pokušaj uništenja Ukrajine. Isto to radi i Vučić izmišljajući neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice, optužujući nas iz opozicije za izdaju, a sve cilju ostanka na vlasti. Jednostavno, na taj način manipuliše građanima i sakriva korupciju, kriminal, pokušaj kopanja litijuma…. a sve uz pomoć kontrole medija i svakodnevnim „obraćanjima“ – zaključuje Olenik u izjavi za Danas.

(SzILSV – VOJVOĐANI, 13.07.2024)

izvor: https://vojvodjani.rs/vucic-izmislja-neprijatelje-atentate-licnu-ugrozenost-ili-ugrozenost-svoje-porodice/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

LSV VOJVOĐANI: Zabraniti sraman skup koji veliča zločin u Srebrenici

Ubeđeni smo da svi Novosađani, Vojvođani i sve građanke i građani Srbije, duboko žale što je na časnu i svetlu istoriju naših naroda i države bačena mrlja kada je u Srebrenici počinjen genocid

Published

on

By

Nažalost, pojedinci koji očigledno imaju veze sa ovom vlašću pokušavaju da nas ubede da treba da se odreknemo svih vrednosti i načela naših predaka i da prihvatimo čin mržnje kao opravdan vid borbe, da negirajući činjenice živimo sa njima u njihovoj ružičastoj stvarnosti u kojoj nema odgovornosti, empatije nego postoje samo lični interesi tih pojedinaca zbog kojih su oni spremni da manipulišu hiljadama mladih života, pa čak i da zloupotrebe zvanični grb antifašističkog i slobodarskog grada Novog Sada koji se nalazi na plakatu koji poziva na ovu fašističku “manifestaciju” virtuelne stvarnosti u kojoj se smrt hiljada nevinih ljudi smatra oslobođenjem, a svako ko ne pristaje na tu provokaciju naziva se izdajnikom.

Očekujemo da se Grad Novi Sad JAVNO ogradi, te da novosadska policija zabrani održavanje ove “manifestacije”, inače ćemo smatrati da ova vlast, sada i javno, stoji iza ove nepojamne provokacije.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine VOJVOĐANI Novi Sad

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Bešlin: S druge strane Tita ne nalaze se Srbi, već fašisti

Istoričar Milivoj Bešlin izjavio je večeras, povodm 7. jula, Dana antifašističkog ustanka naroda Srbije iz 1941. godine, da se “s druge strane Tita ne nalaze Srbi, već fašizam”

Published

on

By

“Srbi su se većinski pod Titovom komandom borili protiv fašizma. Svako ko hoće da iseli Tita iz Kuće cveća u Beogradu ima ideju da se obračuna sa jugoslovenskim antifašizmom, pa samim tim i sa srpskim antifašizmom”, rekao je Bešlin.

Podsetio je da je Jugoslavija u Drugom svetskom ratu podnela milion žrtava, a da je iz njega izašla sa milion ljudi pod oružjem.

“Partizanski pokret je bio najuspešniji kontinentalni antifašistički pokret, ovenčan svetskom slavom, i to niko ne može osporiti”, kazao je Bešlin na tribini u Omladinskom centru CK 13 u Novom Sadu.

Dodao je da su jugoslovenski antifašisti, predvođeni Titom i Komunističkom partijom Jugoslavije, pokazali da je “mala organizovana grupa uvek dovoljna da povede veliku neorganizovanu grupu”.

“Antifašizam je samo onda antifašizam samo ako je borben i ako se svesno, borbeno i aktivno suprotstavlja fašizmu. Svaki pacifizam u vremenu kada fašizam besni zapravo radi u korist fašizma”, rekao je Bešlin.

Govoreći o četnicima u Drugom svetskom ratu, Bešlin je kazao da oni nisu bili antifašisti jer se nisu borili protiv fašista već protiv partizana, dakle borili su se protiv antifašista.

“Vrlo je jednostavno: da li se neko borio protiv fašizma ili ne. A četnici se nisu borili protiv fašizma. Partizani su bili jedini antifašisti u Jugoslaviji”, naveo je Bešlin.

Dodao je da nije sporno da su se četnici i partizani zajedno borili kada je stvorena Užička republika u jesen 1941. godine, ali je naveo da je već u leto 1941. godine četnički zapovednik Draža Mihailović slao prve emisare okupacionim nemačkim vlastima u Beogradu, sa ponudom za saradnju u borbi protiv partizana.

“Tokom oktobra je dogovoren susret Mihailovića sa predstavnicima nemačkog Trećeg Rajha, do kojeg je došlo 11. novembra u selu Divci. I kada čitate zapisnik tog razgovora, svaki neočetnik danas koji se kune u Dražu Mihailovića, ako je iole funkcionalno pismen, morao bi imati neki transfer blama s obzirom kako je Mihailović sramotno ponizno nastupao pred Nemcima”, naveo je Bešlin.

Objasnio je da su Nemci Mihailovića prvo ponizili tako što su mu na pregovore poslali “trećerazrednog emisara”, a potom su mu, na njegovo moljakanje da mu daju oružje, jasno rekli: “Gubi se!”

“Ali, Draža Mihailović je i pre tog sastanka, 31. oktobra 1941, izdao opštu naredbu da se na teritoriji Užičke republike izvrši napad na partizanske položaje”, naveo je Bešlin.

Odbacio je revizionističke argumente da se četnici nisu borili protiv fašističkih okupatora jer su navodno “čuvali biološku supstancu naroda”.

“Kako to čuvaš biološku supstancu kada si izdao naredbu da napadnu partizane koji su tada gotovo isključivo bili Srbi? Kako to čuvaš biološku supstancu kad naređuješ masovne pokolje tokom rata?“, upitao je Bešlin.

Dodao je da je Draža Mihailović dobio orden od francuskog vođe pokreta otpora Šarla de Gola, koji tada “nije znao šta se dešava ni u Francuskoj a kamoli u Jugoslaviji”.

Bešlin je objasnio da je sve vreme rata jedino britanski premijer Vinston Čerčil imao pune informacije o dešavanjima na jugoslovenskom frontu te je 1943. godine odustao od bilo kakve saradnje sa četnicima zbog njihove saradnje sa Nemcima i potpuno se okrenuo partizanima, u čiji štab je poslao čak i svoga sina Randolfa.

Dodao je da je američki predsednik Hari Truman odlikovao Dražu Mihailovića 1946. godine, kako bi se osvetio Titu za rušenje dva američka aviona iznad Jugoslavije, što je bilo poniženje za SAD.

“Dakle, to je kontekst: Trumanov orden za Mihailovića je u stvari osveta Titu. Ali, posle razlaza Tita sa Staljinom, odnosi sa SAD su normalizovani i Amerikanci više nikada taj orden nisu pominjali”, naveo je Bešlin.

Prema njegovim rečima, temeljni okvir svakog fašizma jeste totalitarna nacionalna država.

“Totalitarna država je država bez društva, u kojoj društvo ne može da pruža otpor. Bez ideologije nacionalizma, nema ni fašizma. Fašizam je nacionalizam koji je došao do svoje krajnje tačke”, rekao je Bešlin.

Ocenio je da su “klerikalizacija, nacionalizam, neofašizam” državni projekti danas u Srbiji, kao što su i navodno samoorganizovane ekstremno desničarske grupe u stvari pod kontrolom države.

Bešlin je rekao da ipak postoje i pozitivni primeri, kao što je izložba u produkciji Muzeja Jugoslavije o Đorđu Andrejeviću Kunu, i to u Galeriji SANU u Beogradu.

“Đorđe Andrejević Kun je bio antifašista, levičar, partizan. Ta izložba je jedna mala pobeda antifašizma”, ocenio je on.

Bešlin: Ono što danas predstavljaju kao svetosavlje nema veze sa Svetim Savom

Bešlin je rekao da ono što danas Srpska pravoslavna crkva predstavlja kao “svetosavlje” nema nikakve veze sa istorijskom ličnošću Svetog Save.

“Ono što oni danas predstavljaju kao Svetog Savu, to su Nikolaj Velimirović, to je srpski fašista iz Drugog svetskog rata Dimitrije Ljotić. A Sveti Sava je za svoje vreme bio progresivan”, rekao je Bešlin na tribini u Omladinskom centru CK 13 u Novom Sadu.

Dodao je da “ovi danas ljotićevsku i nikolajevsku ideologiju prodaju kao svetosavlje”.

(Autonomija)

izvor: https://autonomija.info/beslin-s-druge-strane-tita-ne-nalaze-se-srbi-vec-fasisti/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Protest u Bavaništu zbog prodaje i seče šume: „Meštanima znači život, 6.000 ljudi ostaće bez vode“

Meštani sela Bavanište protestuju jer žele da sačuvaju od prodaje šumu koja predstavlja odbranu od peska Deliblatske peščare i daje pijaću vodu, a tu žive i neke od zaštićenih vrsta – lipa, topola, i hrastova sarih više od 150 godina

Published

on

By

Jovan Jovanov iz udruženja Složni Pidikanci kažu da je šuma nekada bila državna, da je pripadala 1937. godine Opštini Bavanište, a potom prešla u privatnu svojinu.

„Potom je prešla 1972. godine u društvenu svojinu kao Kombinat Banat, pa prešla u svojinu privatnog preduzeća Lune Milovanović. Zatim je 1982. godine pod sumnjivim okolnostima prešla sa društvene svojine na ciglanu Desko, koja sada hoće da je proda“, navodi on.

Kako kaže, šuma se vodi kao društvena svojina, i Ustav naše države je ne prepoznaje za prodaju kao takvu.

„Očekujemo da pravobranilaštvo u Zrenjaninu odreaguje, da se obustavi licitacija prodaje zemljišta.

Šuma meštanima znači bukvalno život, kaže Marija Ćirikovački iz udruženja.

„U slučaju da je poseku, dve ulice bi ostajale bez krova svaki put kada duva košava. Nanosi peska bi bili minimalno dva centimetra godišnje, što bi zatrovalo oranice, bašte. Svi izvori pijaće vode su nam ispod korena ove šume. Ako se poseče, 6.000 stanovnika će ostati bez vode“, navela je naša sagovornica.

izvor: https://n1info.rs/vesti/protest-u-bavanistu-zbog-prodaje-sume-mestanima-znaci-zivot-6-000-ljudi-ostace-bez-vode/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Srbiji je mesto u Evropskoj uniji a ne u Vučićevim mitomanskim bajkama

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od Vlade i predsednika republike Aleksandra Vučića da Srbija što pre primeni tri nove spoljnopolitičke odluke Saveta EU vezano za Ukrajinu i Severnu Koreju

Published

on

By

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je da se Srbija nije uskladila sa odlukom koju je Savet EU doneo 31. maja o restriktivnim merama protiv pojedinaca i entiteta iz Severne Koreje, te sa merama podrške teritorijalnom integritetu Ukrajine na Krimu i u Sevastopolju, i praktično je jedini kandidat za člana u Evropskoj uniji koji to nije uradio.

Nažalost, jasno je da Aleksandar Vučić i ova vlast nastavljaju sa udaljavanjem Srbije sa njenog evropskog puta i sa politikom podrške diktatorskim i autoritarnim režimima u svetu.

Srbiji je mesto u modernom svetu, a samim tim i u porodici evropskih naroda.

Režim Aleksandra Vučića to očito ne želi, nego je Srbiju zarobio u gustu mrežu mitomanije i lažne istorije.

Srbija mora napred. Modernizacija države i društva i prihvatanje evropskih standarda moraju postati temelj politike svih demokratskih snaga.

Samo to će dovesti do boljeg života građana Srbije i stvaranja moderne i ozbiljne države.

Aleksandar Olenik
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI

izvor: https://vojvodjani.rs/srbiji-je-mesto-u-evropskoj-uniji-a-ne-u-vucicevim-mitomanskim-bajkama/

Continue Reading

Trending