Connect with us

SLOBODNA VOJVODINA

Može li SPC spasiti Abazovićevu Vladu

Nakon što je Vlada Dritana Abazovića ostala bez podrške dijela vladajuće većine, otvoreno je pitanje da li će joj biti izglasano nepovjerenje ili će na kraju politički preživjeti obezbjeđivanjem podrške opozicionih partija, proruskog Demokratskog fronta i Demokrata

Published

on

Nakon što je Vlada Dritana Abazovića ostala bez podrške dijela vladajuće većine, otvoreno je pitanje da li će joj biti izglasano nepovjerenje ili će na kraju politički preživjeti obezbjeđivanjem podrške opozicionih partija, proruskog Demokratskog fronta i Demokrata.

Te partije su sa Abazovićevim pokretom URA bili vlast nakon izbora u avgustu 2020. godine, ali je nakon godinu i po, uslijed političkih sukoba, upravo glasovima Abazovićeve URA-e, njihovoj Vladi izglasano nepovjerenje, a lider Demokrata Aleksa Bečić smijenjen je sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore.

Politički analitičar Zlatko Vujović smatra da će upravo Demokrate imati ključni uticaj za dalju političku sudbinu Vlade Dritana Abazovića, koja je ostala bez većinske podrške u parlamentu.

Naime, Socijaldemokratska partija (SDP) i Demokratska partija socijalista (DPS) najavile su uskraćivanje podrške Abazovićevoj Vladi nakon što je 8. jula usvojila tekst Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) , za koji su ocijenili da ugrožava interese Crne Gore.

“Pad aktuelne Vlade bi mogao usporiti put Crne Gore ka Evropskoj uniji, ali ne možemo tolerisati zanemarivanje nacionalnih interesa“ ocijenio je 11. jula predsjednik države i DPS Milo Đukanović.

Međutim, politički blok koji je izglasao Abazovićevu Vladu nema dovoljan broj poslanika za opoziv.

Iz Demokrata i DF-a i pored svih kritika i otpora manjinskoj Vladi, za sada se nijesu eksplicitno izjasnili da li će glasati za njen opoziv.

Tri scenarija i posljedice

Politički analitičar Zlatko Vujović kaže za Radio Slobodna Evropa da postoje bar tri scenarija o daljoj političkoj sudbini Abazovićeve manjinske Vlade.

Jedna varijanta je uskraćivanje povjerenja Vladi.

U tom slučaju bi, kako ističe Vujović, partije zainteresovane za pad Vlade morale da obezbijede podršku Bečićevih Demokrata.

Vujović: Abazovića bi mogla da spasi SPC
Vujović: Abazovića bi mogla da spasi SPC

On smatra da će Demokrate imati presudnu ulogu na epilog krize aktuelne Vlade:

“Najrealnija opcija jeste da Demokrate ili neko drugi iz opozicije obezbijedi glasove za smjenu Vlade gospodina Abazovića, a nakon toga da se eventualno otvori pitanje da li dopustiti aktuelnoj da sprovodi izborni proces ili ići sa novom Vladom.“

Vujović ocjenjuje da bi Vlada ipak mogla politički da preživi, ukoliko njen spas bude u interesu Srpske pravoslavne crkve (SPC), ukazujući na bliske odnose Demokrata sa tom crkvom:

“Ukoliko bi se desilo da oni (SPC) ostvare uticaj na Demokrate, kojima odgovara rušenje Abazovića, onda bi se aktuelni premijer mogao nadati produženju mandata na tom mjestu. U suprotnom onda nas čeka smjena Abazovića i njegove Vlade“.

“Dakle, ključni faktor koji bi mogao da spasi Vladu Dritana Abazovića jeste SPC preko uticaja na Demokrate“, zaključuje Vujović.

Abazovićeva Vlada je 8. jula na sjednici usvojila Temeljni ugovor o uređenju odnosa sa SPC, što je dovelo do povlačenja podrške SDP i DPS.

Usvajanju su prethodile negativne reakcije i kritike predloženog teksta ovih partija, nevladinih organizacija, ali i stručne javnosti.

“Vlada je napustila agendu evropskih integracija i ishitreno, neodgovorno i bez konsultacija sa stručnom javnošću ušla u zaključivanje Ugovora sa SPC, čime je nanijela neprocjenjivu štetu državnim interesima Crne Gore”, poručili su iz DPS.

Abazović je na to odgovorio da će se vidjeti “šta je stav većine poslanika” implicirajući da DPS neće uspjeti da obezbijedi većinu od 41 poslanika za opoziv njegove Vlade.

Iako su oštri kritičari premijera Abazovića, protiv čije Vlade su u više navrata protestovali, Demokrate su od ranije podržavale potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.

https://www.slobodnaevropa.org/a/protest-crna-gora-podgorica/31695255.html

Stigle su i reakcije nevladinog sektora na ignorisanje Abazovićeve Vlade.

Kako je ocijenila Daliborka Uljarević iz Centra za građansko obrazovanje (CGO) premijer Abazović i ministri su demonstrirali hermetičku zatvorenost za sve brojne argumente pristigle iz NVO sektora.

Ona je najavu Abazovića da će naknadno organizovati konsultacije sa nevladinim sektorom i stručnjacima o ugovoru koji je već usvojen, nazvala uvredom za zdrav razum.

Inače, CGO je 11. jula prezentovao istraživanje javnog mnjenja koje pokazuje da je za svega 11 posto građana potpisivanje Temeljnog ugovora bilo prioritet u radu Vlade.

Zlatko Vujović smatra da postoje još dva, ali manje vjerovatna scenarija.Jedan je redefinicija odnosa unutar sadašnje vladajuće većine koja, kako je rekao, podrazumijeva povlačenje Abazovića što on, kako smatra Vujović, ne bi prihvatio.Drugi je formiranje nove stare koalicije partija (DF, Demokrata, URA) koje su izabrale prethodnu Vladu Zdravka Krivokapića.”Formiranje nove većine od starih partnera je možda i najmanje vjerovatan scenario zato što ne rješava pitanje evropskih integracija i podrazumijeva ulazak DF u Vladu, čemu su se izričito do sada protivili naši zapadni partneri“, pojašnjava Vujović.Abazović, čiju Vladu podržavaju zapadni partneri Evropska unija i Sjedinjene Američke Države, nije za usvajanje Temeljnog ugovora dobio eksplicitnu podršku Brisela i Vašingtona.Šta više, ambasadorka Češke koja predsjedava Evropskom unijom Janina Hrebičkova izjavila je da iz ugla Brisela ugovor sa SPC nije prioritet za evropske integracije Crne Gore.

Da li su novi izbori opcija?

DPS i SDP na raspolaganju imaju i mogućnost podnošenja inicijative za skraćenje mandata Skupštine što bi vodilo vanrednim izborima.

I za tu inicijativu im kao i u slučaju glasanja o nepovjerenju Vladi, osim glasova partija manjinskih naroda, za koje se ne zna da li bi ih podržali , fali još bar jedan glas iz redova partija okupljenih u proruskom Demokratskom frontu ili Demokratama.

Iako su ove partije, nakon pada prethodne Vlade, u aprilu ove godine, zalagale za nove izbore smatrajući to poltički korektnijom opcijom od izbora manjinske Vlade Dritana Abazovića , za sada ne žele da se izjasne da li bi podržale skraćenje mandata Skupštine.

Ni stav manjinskih partija po ovom pitanju nije poznat.

No još jedna prepreka, na putu ka vanrednim izborima, je situacija u Ustavnom sudu.

Budući da garantuje zaštitu biračkog prava, bez funkcionalnog Ustavnog suda nema institucionalne zaštite u slučaju povrede izbornih prava građana.

“Ustavni sud će uskoro imati samo tri člana. To nije dovoljno jer je za donošenje odluka o izborima neophodno da ih bude najmanje četiri“, kaže Zlatko Vujović.

Naime, mjesto sedam, Ustavni sud Crne Gore trenutno ima četvoro sudija, a jednom uskoro ističe mandat.

S toga, Vujović smatra da se u ovom trenutku ne može govoriti o zakazivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

U svakom slučaju nejasno je koja od procedura , izglasavanje nepovjerenja Vladi ili skraćenje mandata parlamentu, će biti pokrenta i ko će je podržati osim DPS, SDP i opozicionih Socijaldemokrata koji ukupno imaju 35 poslanika od ukupno 81 u crnogorskom parlamentu.

Manjinske partije, čiji je stav za sad nejasan imaju ukupno 5 mandata, tako da za bilo koju incijativu , čak i uz njihovu podršku fali jedan glas iz partija okupljenih oko DF i Demokrata.

Vlada Dritana Abazovića izabrana je 28. aprila ove godine glasovima DPS, URA, SDP, SNP i partija manjinskih naroda.

Predrag Tomović

izvor: https://www.slobodnaevropa.org/a/spc-abazovic-spas-vlada/31938434.html

SLOBODNA VOJVODINA

Olenik: Njima je jedini zakon Aleksandar Vučić

BEOGRAD – Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik, govoreći o novom šefu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimiru Orliću i bivšem šefu BIA Aleksandru Vulinu, kaže da nisu bitne personalne karakteristike, već da je bitno da oni koji su na čelu bespogovorno slušaju i prate naređenja. Njima su jedini Ustav, zakon i naredba – Aleksandar Vučić, dodaje on

Published

on

By

– Jedini Orlićev kvalitet, pored slepe poslušnosti, je što se takmičio sa predsednikom republike ko može duže da sedi, a da ne ode do toaleta. Ja ga po tome pamtim – rekao je Olenik gostujući u emisiji „Iza vesti“ na televiziji N1.

Orlić nema sekunde iskustva u bezbednosti

Ističe da Vladimir Orlić nema saznanja, a što je najbitnije, nema sekunde iskustva u poslovima bezbednosti, ali, dodaje, to mu je kvalitet jer neće on biti taj koji će da odlučuje.

– To je kontrola političara-poslušnika koji će da zloupotrebljavaju i koriste službu, to je direktna veza sa 90-im, sa DB-om, političkim ubistvima, ubistvom premijera, praćenje i ubistvo Slavka Ćuruvije… Zloupotreba na ovakav način je radikalski, Miloševićev metod i direktno nas vraća u devedesete – objašnjava Olenik.

Govoreći o političkim ubistvima iz 90-ih, ističe da ona nisu došla odjednom.

– Nisu ta politička ubistva došla odjednom, nego je prvo došlo gašenje medija kada je Vučić bio ministar za informisanje. Nisu odmah ubijali novinare. Prvo su krenuli sa pritiscima, tužbama, čuvenim Zakonom o informisanju, gde su sudije za prekršaje zatvarale medije, odnosile opremu. Sad smo tu negde. Sledeći korak je ono što se desilo i onda… Ponavlja se potpuno isto, imamo iste ljude na vlasti, sa istom politikom – kazao je Olenik.

Na pitanje voditeljke N1 zašto Savet za nacionalnu bezbednost saopštava imovanje, a ne Vlada Srbije koja ga postavlja i razrešava, on kaže da kod nas ta „pravila ne važe“.

– Savet daje saglasnost pre nego što Vlada donese odluku o postavljanju ili imenovanju tih osoba, koje moraju da prođu određene kontrole, i da određeni saveti, organi, MUP daju saglasnost na predlog, pa kad se sve ispuni dolazi na Vladu, koja treba da donese političku odluku. To je forma, toga kod nas nema… Sve je zamišljeno da se ne pita Vlada, ni Savet. U ovom slučaju je to prazna forma, sve je odlučeno – smatra on.

Kako kaže, da smo normalna država, Savet bi radio svoj posao.

– Da smo mi normalna država i da postoji kontrola vlasti bilo bi dobro da taj Savet radi svoj posao, pa da ima više kandidata, pa da dođe više kandidata pred Vladu, pa da interesi različitih stranaka, koji zastupaju sve građane glasaju… Ovako, imate jednog. O čemu će Vlada da glasa ako ima jednog kandidata? – pita se Olenik.

Oni koji su bili dželati, tuže decu žrtve

Osvrnuo se i na to što je bivši načelnik beogradskog centra Resora državne bezbednosti Milan Radonjić, optužen pa oslobođen za ubistvo Slavka Ćuruvije, tužio njega (Aleksandra Olenika), Mariniku Tepić i decu Slavka Ćuruvije za povredu časti i ugleda.

– Besramno je tužiti sina i ćerku ubijenog Ćuruvije. Marinika i ja smo političari. Mogu da razumem da je to borba za neku javnu reč… Ovo sa decom Slavka Ćuruvije prevazilazi sve što smo imali do sad. To znači da oni koji su bili dželati, tuže decu žrtve, nakon što su formalno oslobođeni – ističe on.

Ipak, ova tužba, kako kaže, donosi nešto dobro.

– Dobro je – da nije tih tužbi, mi sad ne bismo pričali o Ćuruviji, da podsetimo na nepravdu i kakvu je ulogu Državna bezbednost imala u tome. Što je veći pritisak na nas da ćutimo, otpor će biti veći. Ako oni nastave tako, i mi ćemo – zaključuje Aleksandar Olenik.

(SzILSV-Vojvođani, 14.06.2024)

izvor: https://vojvodjani.rs/olenik-njima-je-jedini-zakon-aleksandar-vucic/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Olenik: Njima je jedini zakon Aleksandar Vučić

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Olenik, govoreći o novom šefu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimiru Orliću, i bivšem šefu Aleksandru Vulinu, kaže da nisu bitne personalne karakteristike, već da je bitno da oni koji su na čelu bespogovorno slušaju i prate naređenja. Njima je jedini Ustav, zakon i naredba – Aleksandar Vučić, dodaje on

Published

on

By

Olenik kaže za N1 da je jedini Orlićev kvalitet, pored slepe poslušnosti, „što se takmičio sa predsednikom Republike ko može duže da sedi, a da ne ode do toaleta. Ja ga po tome pamtim“.

„Orlić nema sekunde iskustva u bezbednosti“

Naš sagovornik ističe da Vladimir Orlić nema saznanja, a što je najbitnije, navodi, nema sekunde iskustva u poslovima bezbednosti, ali i da mu je to kvalitet jer neće on biti taj koji će da odlučuje.

„To je kontrola političara-poslušnika koji će da zloupotrebljavaju i koriste službu, to je direktna veza sa 90-im, sa DB-om, političkim ubistvima, ubistvom premijera, praćenje i ubistvo Slavka Ćruvije… Zloupotreba na ovakav način je radikalski, Miloševićev metod i direktno nas vraća u ’90-e“, objašnjava Olenik za N1.

Govoreći o političkim ubistvima iz ’90-ih, ističe: „Nisu ta politička ubistva došla odjednom, nego je prvo došlo gašenje medija kada je Vučić bio Ministar za informisanje, nisu odmah ubijali novinare. Prvo su krenuli sa pritiscima, tužbama, čuvenim Zakonom o informisanju, gde su sudije za prekršaje zatvarale medije, odnosile opremu. Sad smo tu negde. Sledeći korak je ono što se desilo i onda… Ponavlja se potpuno isto, imamo iste ljude na vlasti, sa istom politikom…“.

Na pitanje voditeljke N1 zašto Savet za nacionalnu bezbednost saopštava imovanje, a Vlada koja ga postavlja i razrešava, on kaže da kod nas ta „pravila ne važe“.

„Savet daje saglasnost pre nego što vlada donese odluku o postavljanju ili imenovanju te osobe, koje moraju da pređu određene kontrole, i da određeni saveti, organi, MUP, daju saglasnost na predlog, pa kad se sve ispuni dolazi na vladu, koja treba da donese političku odluku. To je forma, toga kod nas nema… Sve je zamišljeno da se ne pita vlada, ni Savet… U ovom slučaju je to prazna forma, sve je odlučeno“, smatra naš sagovornik.

Kako kaže, da smo normalna država, Savet bi radio svoj posao.

„Da smo mi normalna država i da postoji kontrola vlasti bilo bi dobro da taj Savet radi svoj posao, pa da ima više kandidata, pa da dođe više kandidata pred vladu, pa da interesi različitih stranaka, koji zastupaju sve građane glasaju… Ovako imate jednog. O čemu će vlada da glasa ako ima jednog kandidata?“, pita se Olenik.

„Oni koji su bili dželati, tuže decu žrtve“

Naš sagovornik se osvrnuo i na to što je bivši načelnik beogradskog centra Resora državne bezbednosti Milan Radonjić, optužen pa oslobođen za ubistvo Slavka Ćuruvije, tužio njega (Aleksandra Olenika), Mariniku Tepić i decu Slavka Ćuruvije za povredu časti i ugleda.

Besramno je tužiti sina i ćerku ubijenog Ćuruvije. Marinika i ja smo političari. Mogu da razumem da je to borba za neku javnu reč… Ovo sa decom Slavka Ćuruvije prevazilazi sve što smo imali do sad. To znači da oni koji su bili dželati, tuže decu žrtve, nakon što su formalno oslobođeni“, ističe on.

Ipak, ova tužba, kako kaže, donosi nešto dobro.

„Dobro je – da nije tih tužbi, mi sad ne bismo pričali o Ćuruviji, da podsetimo na nepravdu i kakvu je ulogu državna bezbednost imala u tome… Što je veći pritisak na nas da ćutimo, otpor ce biti veći. Ako oni nastave tako, i mi ćemo“, zaključuje naš sagovornik.

(N1)

izvor: https://autonomija.info/olenik-njima-je-jedini-zakon-aleksandar-vucic/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Kosovo danas slavi Dane oslobođenja: Svečana sednica, defile policije, koncert i bista Toniju Bleru

Kosovo i danas nastavlja obeležavanje 25 godina od kada su NATO trupe ušle na tu teritoriju, a manifestacija je nazvana Dani oslobođenja

Published

on

By

Kako piše portal Koha, danas u 9.15 kosovska predsednica Vjosa Osmani sastaće se sa predsednikom Albanije Bajramom Begajem, a za 10 časova je zakazan početak svečane sednice Skupštine.

U podne će u Prištini biti održan defile bezbednosnih snaga i policije i očekuje se da će biti izloženi različiti sistemi naoružanja, dok će u 14 časova u Uroševcu biti otkrivena bista bivšeg britanskog premijera Tonija Blera.

Za 17 časova zakazan je svečani državni prijem, a za 18 časova javni koncert na trgu Zahir Pajaziti u Prištini.

Nekadašnji predsednik Amerike Bil Klinton objavio je sinoć na društvenoj mreži Iks da su pre 25 godina SAD predvodile NATO saveznike u vazdušnoj kampanji koja je uspešno proterala srpske snage i okončala deceniju represije i brutalne kampanje etničkog čišćenja čime je rat na Kosovu završen.

“Vojna akcija pomogla je da se uspostavi samouprava pokrajine i dovela do nezavisnosti Kosova 2008. godine”, napisao je Klinton, na šta mu je Osmani odgovorila da mu je Republika Kosovo zahvalna što su SAD omogućile mir.

izvor: https://www.021.rs/story/Info/Srbija/378358/Kosovo-danas-slavi-Dane-oslobodjenja-Svecana-sednica-defile-policije-koncert-i-bista-Toniju-Bleru.html

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Predstavnicima zrenjaninske opozicije vlast prekinula uvid u birački materijal

Predstavnici koalicije “Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin” saopštii su danas da su u ponedeljak otkrili kako se izborni materijal u vrećama i zapisnici ne poklapaju, na šta je vlast reagovala prekidom uvida, pozivanjem policije i iznošenjem lažnih optužbi na račun opozicije

Published

on

By

Kako se navodi u saopštenju, koje je u ime koalicije prosledila Demokratska stranka, na biračkom mestu 6 je izbrojano 27 listića za glasanje van biračkog mesta, dok je u Zapisnik upisano 24.

„Koverta je, naravno, bila otvorena. Pronašli smo i nekoliko nevažećih listića na drugim biračkim mestima koji su računati kao važeći i ustanovili da materijal nije čuvan na jednak način – neke koverte su bile zatvorene, neke otvorene“, navodi se u saopštenju.

Uvid u materijal je prekinut čim je koalicija, kako se navodi, počela da otkriva neslaganja i vlast je pozvala policiju.

„Pretili su nam podizanjem optužnice za uništavanje dokumenata o glasanju, što je jasno da ni u jednom trenutku nismo učinili, i još jednom nam onemogućili da pregledamo izborni materijal i utvrdimo činjenično stanje“, navela je zrenjaninska opozicija.

Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ istakla je da je ovo drugi pokušaj da dobije uvid u izborni materijal, koji bi trebalo da je zakonom garantovan, da su prvog puta pronašli brojne sporne adrese u biračkom spisku i da, iako do sada pronađena neslaganja možda deluju malo, ona to uopšte nisu jer u konačnici mogu da promene broj i raspored mandata, ali i da dokažu da je došlo do krađe izbora.

izvor: https://n1info.rs/vesti/predstavnicima-zrenjaninske-opozicije-prekinula-uvid-u-biracki-materijal/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad

Published

on

By

Njihov razlog za to je jednostavan, da bi crpili i zloupotrebljavali resurse iz svih delova naše zemlje, pa tako i iz AP Vojvodine, neohodno je da se njima upravlja sa jednog mesta – sedišta vlasti i centralističkih elita u Beogradu.

Centralizacija guši Srbiju!

Ono što je u svemu tome glavni problem je činjenica da njihovo centralističko upravljanje usporava, čak i unazađuje razvoj delova Srbije, jer odlučivanje o raspolaganju resursima udaljava od građana.

Time povećavaju svoj manipulativni prostor za zloupotrebe. Srbijom se upravlja svojevrsnim daljinskim upravljačem iz Beograda. To je nedopustivo.

Autonomna Pokrajina Vojvodina nije „problem“, kako to centralisti pokušavaju da predstave. Ona je – rešenje.

Autonomija je način da ono što Vojvođani proizvedu mogu i da troše, ulažu i razvijaju Vojvodinu. Da se vojvođanski prihodi podele na ravne časti – trećina Vojvodini, trećina lokalnoj samoupravi, trećina državi.

Decentralizacija je model po kojem su uređene najrazvijenije države Evope. Po tom načinu uređenja bi i Vojvodina, ali i Šumadija, jugoistočna Srbija, ali i sve druge regionalne celine koje bi se formirale, mogle same da odlučuju o svojim resursima i o onome što sami stvore.

Osim ekonomskog i organizacionog ugla gledanja na Vojvodinu, ona mora biti mesto gde možeš da se izjasniš kako god želiš, a možeš i da kažeš da si Vojvođanin, ako se tako osećaš.

Vojvodina ponovo mora biti mesto gde više od 27 nacija i bezbroj zavičaja živi u miru i slozi!

izvor: https://vojvodjani.rs/kostres-vojvodina-nije-problem-ona-je-resenje/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

LSV: A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Opoziciona stranka Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani pozvala je danas predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i “sabor za ispravnu pijaću vodu”, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine

Published

on

By

“Predlažemo da sabor bude održan u Zrenjaninu u najkraćem mogućem roku. Nama neće biti potrebne zastave, skupi kulturno-umetnički programi i velike reči o patriotizmu. Samo tražimo rešenje”, naveli su u saopštenju za javnost.

Dodali su da rešenje postoji, a to je izgradnja sistema regionalnih vodovoda i građani Vojvodine će imati ispravnu pijaću vodu.

“Zastave i velike reči se ne piju. Od vode se živi”, poručio je u saopštenju za javnost portparol LSV – Vojvođani Aleksandar Marton.

(Autonomija, foto: Pixabay)

izvor: https://autonomija.info/lsv-a-sada-organizovati-sabor-za-ispravnu-pijacu-vodu-u-vojvodini/

Continue Reading

Trending