Connect with us

SLOBODNA VOJVODINA

Crna Gora dobila novu manjinsku Vladu premijera Dritana Abazovića

Na sednici Skupštine Crne Gore, 28. aprila u Cetinju, izglasana je manjinska Vlada premijera Dritana Abazovića čime je okončan tromesečni tehnički mandat Vlade premijera Zdravka Krivokapića, kojoj je 4. februara izglasano nepoverenje

Published

on

Na sjednici Skupštine Crne Gore, 28. aprila u Cetinju, izglasana je manjinska Vlada premijera Dritana Abazovića čime je okončan tromjesečni tehnički mandat Vlade premijera Zdravka Krivokapića, kojoj je 4. februara izglasano nepovjerenje.

Nova parlamentarna većina, koja je izglasala Vladu, prethodno je izabrala Danijelu Đurović za predsjednicu Skupštine, čime je nakon skoro tri mjeseca deblokiran i rad parlamenta.

Za izbor Vlade glasalo je 45 poslanika od ukupno 81 koliko ima crnogorski parlament. Tri predstavnika opozicionih Socijaldemokrata bila su protiv.

Abazovićev kabinet podržalo je 16 poslanika partija koje konstituišu Vladu: Građanskog pokreta URA, prosrpske Socijalističke narodne partije (SNP), Socijaldemokratske partije (SDP) i nacionalnih stranaka Albanaca, Bošnjaka i Hrvata, i 29 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koja nema predstavnike u Vladi.

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj (Josep Borrell) čestitao je premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću izbor nove 43. Vlade Crne Gore.

“Čestitamo premijeru Abazoviću na novoj Vladi Crne Gore. Radujemo se našem zajedničkom radu kako bi Crna Gora ostvarila opiljiv napredak na putu ka EU. kazao je Borelj. Crna Gora je partner od povjerenja, u potpunosti usklađen sa vanjskom politikom EU”, saopštio je Borelj na Tviteru.

Izbor Dritana Abazovića na čelu crnogorske vlade pozdravio je i evropski komesar za proširenje, Oliver Varhelyi (Varhelji).

Istakavši kako se raduje budućoj saradnji sa novom vladom Crne Gore, Varhelyi je poručio da očekuje od nje da sprovede reforme pristupnom procesu, fokusirajući se na vladavinu prava, ekonomiju i zelenu agendu, posebno sa ekonomskim i investicionim planom Evropske komisije

Cilj nove Vlade je da odblokira proces evropskih integracija Crne Gore i izbor čelnih funkcija u pravosuđu, naglasio je premijer Abazović.

Sjednici nijesu prisustvovali poslanici prosrpskog i proruskog Demokratskog fronta i Demokrata, koji se oštro protivi manjinskoj Vladi, koju podržava DPS.

Te partije su, zajedno sa Abazovićevim pokretom URA i SNP-om, činile vlast od avgustovskih izbora 2020. godine, kada su nakon tri decenije, preselile DPS u opoziciju. Godinu i po kasnije, usljed političkih razmimoilaženja, ta parlamentarna većina se raspala a njena najmanja članica, Abazovićeva URA, ušla je u proces formiranja manjinske vlade uz podršku Đukanovićevog DPS.

Zbog toga Demokratski front i Demokrate optužuju Abazovića da je izdao izbornu volju građana i traže nove izbore.

Ozbiljne rezerve na sastav Vlade imaju i opozicione Socijaldemokrate čiji je lider Damir Šehović ocijenio da se “ovakvoj Vladi više raduje jedna susjedna država”, nego građani Crne Gore.

Kako je rekao najmanje šest ministara biće pod kontrolom srpskog predsjednika Aleksandra Vučića , aludirajući na prosrpsku SNP.

“Ne prihvatimo kapitulaciju pred ucjenama SNP-a i tezom da usred Crne Gore Crnogorci budu ikebana u njenoj Vladi”, istakao je Šehović.

Objašnjavajući zašto je Đukanovićeva DPS podržala vladu Jevto Eraković je rekao da je ta partija stavila stranačke interese po strani zarad državnih interesa:

“Naša je nezavisnost bila dovedena u opasnost. Zemlja je uveliko uvedena u zonu u kojoj se Ukrajina nalazila prije ruske invazije”, rekao je Eraković i dodao da je zahvaljajući prethodnoj vladi državna kasa prazna, a investitori protjerani iz zemlje.

Premijer Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon polaganja zakletve, 28. aprila 2022.
Premijer Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon polaganja zakletve, 28. aprila 2022.

Prioriteti Abazovićeve Vlade

Predstavljajući program vlade, Abazović je rekao da će ona počivati na vladavini prava i ekonomskom razvoju, dok su borba protiv korupcije, održive investicije, integracija u Evropsku uniju (EU), zaštita životne sredine, ključni pravci djelovanja.

On je kazao i da je smjenom Đukanovićevog DPS sa vlasti na avgustovskim izborima 2020. Crna Gora ušla u novu etapu razvoja konstatujući da nova vlast, izvršna i zakonodavna, nijesu uspjele da ispune očekivane ciljeve.

“Prošla Vlada i Skupština nijesu uspjele da nađu zajednički jezik i to je jedan od razloga zbog kojih su već duže bile u stagnaciji neophodne političke i društvene reforme. Rješavanje otvorenih pitanja zbog kojih je blokiran evropski put Crne Gore i ostali reformski procesi biće u fokusu rada nove Vlade”, poručio je.

Spoljopolitički prioriteti Vlade

Abazović je rekao da su spoljnopolitički prioriteti Crne Gore definisani Ustavom i naglasio da je potrebno unapređenje dobrosusjedskih odnosa i očuvanje kredibiliteta Crne Gore u NATO-u:

“Agresija Rusije na Ukrajinu, koju je prethodna Vlada već osudila i obavezala se na poštovanje EU sankcija Rusiji, izazvala je burna geopolitička kretanja. Uprkos tim izazovima i generisanju novih kriza, otvorene su nove perspektive za Crnu Goru. Zato sada moramo ubrzati ispunjavanje preostalih uslova za ulazak u EU.”

Među prioritetima njegove Vlade su i reforma službe bezbjednosti i izborna reforma. Rekao je da će Vlada raditi na zaštiti standarda i u tom kontekstu povećanja penzija i socijalnih davanja. Za borbu protiv korupcije ključni instrumenat je i usvajanje Zakona o preispitivanju porijekla imovine koji će, kako je rekao Abazović, po hitnoj proceduri dostaviti Skupštini.

Sporna pitanja

Tri teme oko kojih su najduže pregovarale partije koje čine Vladu su sprovođenje popisa stanovništva, potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori i regionalna inicijativa Otvoreni Balkan.

U ekspozeu Abazović s kratko osvrnuo na ove teme.

Rekao je da se u skladu sa evropskim standardima planira zakon o popisu stanovništva. To pitanje u Crnoj Gori izaziva tenzije jer za dio političke javnosti on nije statističko, već pitanje nacionalnog i vjerskog prebrojavanja.

Programom nove vlade među prioritetima je i regulisanje ugovornog odnosa sa vjerskim zajednicama u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore. Temeljnim ugovorom bi država Crna Gora trebala da precizira imovinsko-pravne odnose sa SPC.

Iako nije konkretno pominjao Otvoreni Balkan Abazović je naveo da će se Vlada baviti sagledavanjem regionalnih inicijativa u kontekstu ključnog cilja – bržeg učlanjenja Crne Gore u EU. Protiv Inicijative Otvoreni Balkan su procrnogorske stranke, koje je smatraju dijelom projekta “srpskog sveta” aktuelne vlasti u Srbiji.

Struktura i sastav Vlade

Vlada izabrana 28. aprila ima četiri potpredsjednika, 18 ministarstava i dva ministra bez portfelja iz partija koje konstituišu novu Vladu.

Abazovićeva URA u novoj Vladi ima jedno potpredsjedničko mjesto i pet ministarstava, uključujući resore unutrašnjih poslova, evropskih poslova, ekonomije…

Prosrpska Socijalistička narodna partija je osim potpredsjedničkog mjesta, koje će pokrivati Vladimir Joković lider partije, dobila je šest ministarstava: pravde, finansija, prosvjete, zdravlja i sporta i poljoprivrede.

Lider Socijademokratske partije (SDP) Raško Konjević je potpredsjednik Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane a ministar vanjskih poslova, je Ranko Krivokapić, nekadašnji predsjednik Skupštine Crne Gore.

Lider Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović je potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija a njegova partija je dobila i ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Predstavnici Albanaca imaju dva ministarska mjesta. Fatmir Đeka, lider Demokratske partije je ministar ljudskih i manjinskih prava, dok je Maraš Dukaj iz Albanske alternative ministar javne uprave.

Vanparlamentarna Hrvatska građanska inicijativa dobila je mjesto ministra bez portfelja. Nestranačke ličnosti u Avbazovićevom kabinetu su Biljana Šćepanović ministarka nauke i Maša Vlaović ministarka kulture i medija.

Lela Šćepanović

izvor: https://www.slobodnaevropa.org/a/crna-gora-dobila-novu-manjinsku-vladu/31825630.html

SLOBODNA VOJVODINA

Olenik: Njima je jedini zakon Aleksandar Vučić

BEOGRAD – Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik, govoreći o novom šefu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimiru Orliću i bivšem šefu BIA Aleksandru Vulinu, kaže da nisu bitne personalne karakteristike, već da je bitno da oni koji su na čelu bespogovorno slušaju i prate naređenja. Njima su jedini Ustav, zakon i naredba – Aleksandar Vučić, dodaje on

Published

on

By

– Jedini Orlićev kvalitet, pored slepe poslušnosti, je što se takmičio sa predsednikom republike ko može duže da sedi, a da ne ode do toaleta. Ja ga po tome pamtim – rekao je Olenik gostujući u emisiji „Iza vesti“ na televiziji N1.

Orlić nema sekunde iskustva u bezbednosti

Ističe da Vladimir Orlić nema saznanja, a što je najbitnije, nema sekunde iskustva u poslovima bezbednosti, ali, dodaje, to mu je kvalitet jer neće on biti taj koji će da odlučuje.

– To je kontrola političara-poslušnika koji će da zloupotrebljavaju i koriste službu, to je direktna veza sa 90-im, sa DB-om, političkim ubistvima, ubistvom premijera, praćenje i ubistvo Slavka Ćuruvije… Zloupotreba na ovakav način je radikalski, Miloševićev metod i direktno nas vraća u devedesete – objašnjava Olenik.

Govoreći o političkim ubistvima iz 90-ih, ističe da ona nisu došla odjednom.

– Nisu ta politička ubistva došla odjednom, nego je prvo došlo gašenje medija kada je Vučić bio ministar za informisanje. Nisu odmah ubijali novinare. Prvo su krenuli sa pritiscima, tužbama, čuvenim Zakonom o informisanju, gde su sudije za prekršaje zatvarale medije, odnosile opremu. Sad smo tu negde. Sledeći korak je ono što se desilo i onda… Ponavlja se potpuno isto, imamo iste ljude na vlasti, sa istom politikom – kazao je Olenik.

Na pitanje voditeljke N1 zašto Savet za nacionalnu bezbednost saopštava imovanje, a ne Vlada Srbije koja ga postavlja i razrešava, on kaže da kod nas ta „pravila ne važe“.

– Savet daje saglasnost pre nego što Vlada donese odluku o postavljanju ili imenovanju tih osoba, koje moraju da prođu određene kontrole, i da određeni saveti, organi, MUP daju saglasnost na predlog, pa kad se sve ispuni dolazi na Vladu, koja treba da donese političku odluku. To je forma, toga kod nas nema… Sve je zamišljeno da se ne pita Vlada, ni Savet. U ovom slučaju je to prazna forma, sve je odlučeno – smatra on.

Kako kaže, da smo normalna država, Savet bi radio svoj posao.

– Da smo mi normalna država i da postoji kontrola vlasti bilo bi dobro da taj Savet radi svoj posao, pa da ima više kandidata, pa da dođe više kandidata pred Vladu, pa da interesi različitih stranaka, koji zastupaju sve građane glasaju… Ovako, imate jednog. O čemu će Vlada da glasa ako ima jednog kandidata? – pita se Olenik.

Oni koji su bili dželati, tuže decu žrtve

Osvrnuo se i na to što je bivši načelnik beogradskog centra Resora državne bezbednosti Milan Radonjić, optužen pa oslobođen za ubistvo Slavka Ćuruvije, tužio njega (Aleksandra Olenika), Mariniku Tepić i decu Slavka Ćuruvije za povredu časti i ugleda.

– Besramno je tužiti sina i ćerku ubijenog Ćuruvije. Marinika i ja smo političari. Mogu da razumem da je to borba za neku javnu reč… Ovo sa decom Slavka Ćuruvije prevazilazi sve što smo imali do sad. To znači da oni koji su bili dželati, tuže decu žrtve, nakon što su formalno oslobođeni – ističe on.

Ipak, ova tužba, kako kaže, donosi nešto dobro.

– Dobro je – da nije tih tužbi, mi sad ne bismo pričali o Ćuruviji, da podsetimo na nepravdu i kakvu je ulogu Državna bezbednost imala u tome. Što je veći pritisak na nas da ćutimo, otpor će biti veći. Ako oni nastave tako, i mi ćemo – zaključuje Aleksandar Olenik.

(SzILSV-Vojvođani, 14.06.2024)

izvor: https://vojvodjani.rs/olenik-njima-je-jedini-zakon-aleksandar-vucic/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Olenik: Njima je jedini zakon Aleksandar Vučić

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Olenik, govoreći o novom šefu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimiru Orliću, i bivšem šefu Aleksandru Vulinu, kaže da nisu bitne personalne karakteristike, već da je bitno da oni koji su na čelu bespogovorno slušaju i prate naređenja. Njima je jedini Ustav, zakon i naredba – Aleksandar Vučić, dodaje on

Published

on

By

Olenik kaže za N1 da je jedini Orlićev kvalitet, pored slepe poslušnosti, „što se takmičio sa predsednikom Republike ko može duže da sedi, a da ne ode do toaleta. Ja ga po tome pamtim“.

„Orlić nema sekunde iskustva u bezbednosti“

Naš sagovornik ističe da Vladimir Orlić nema saznanja, a što je najbitnije, navodi, nema sekunde iskustva u poslovima bezbednosti, ali i da mu je to kvalitet jer neće on biti taj koji će da odlučuje.

„To je kontrola političara-poslušnika koji će da zloupotrebljavaju i koriste službu, to je direktna veza sa 90-im, sa DB-om, političkim ubistvima, ubistvom premijera, praćenje i ubistvo Slavka Ćruvije… Zloupotreba na ovakav način je radikalski, Miloševićev metod i direktno nas vraća u ’90-e“, objašnjava Olenik za N1.

Govoreći o političkim ubistvima iz ’90-ih, ističe: „Nisu ta politička ubistva došla odjednom, nego je prvo došlo gašenje medija kada je Vučić bio Ministar za informisanje, nisu odmah ubijali novinare. Prvo su krenuli sa pritiscima, tužbama, čuvenim Zakonom o informisanju, gde su sudije za prekršaje zatvarale medije, odnosile opremu. Sad smo tu negde. Sledeći korak je ono što se desilo i onda… Ponavlja se potpuno isto, imamo iste ljude na vlasti, sa istom politikom…“.

Na pitanje voditeljke N1 zašto Savet za nacionalnu bezbednost saopštava imovanje, a Vlada koja ga postavlja i razrešava, on kaže da kod nas ta „pravila ne važe“.

„Savet daje saglasnost pre nego što vlada donese odluku o postavljanju ili imenovanju te osobe, koje moraju da pređu određene kontrole, i da određeni saveti, organi, MUP, daju saglasnost na predlog, pa kad se sve ispuni dolazi na vladu, koja treba da donese političku odluku. To je forma, toga kod nas nema… Sve je zamišljeno da se ne pita vlada, ni Savet… U ovom slučaju je to prazna forma, sve je odlučeno“, smatra naš sagovornik.

Kako kaže, da smo normalna država, Savet bi radio svoj posao.

„Da smo mi normalna država i da postoji kontrola vlasti bilo bi dobro da taj Savet radi svoj posao, pa da ima više kandidata, pa da dođe više kandidata pred vladu, pa da interesi različitih stranaka, koji zastupaju sve građane glasaju… Ovako imate jednog. O čemu će vlada da glasa ako ima jednog kandidata?“, pita se Olenik.

„Oni koji su bili dželati, tuže decu žrtve“

Naš sagovornik se osvrnuo i na to što je bivši načelnik beogradskog centra Resora državne bezbednosti Milan Radonjić, optužen pa oslobođen za ubistvo Slavka Ćuruvije, tužio njega (Aleksandra Olenika), Mariniku Tepić i decu Slavka Ćuruvije za povredu časti i ugleda.

Besramno je tužiti sina i ćerku ubijenog Ćuruvije. Marinika i ja smo političari. Mogu da razumem da je to borba za neku javnu reč… Ovo sa decom Slavka Ćuruvije prevazilazi sve što smo imali do sad. To znači da oni koji su bili dželati, tuže decu žrtve, nakon što su formalno oslobođeni“, ističe on.

Ipak, ova tužba, kako kaže, donosi nešto dobro.

„Dobro je – da nije tih tužbi, mi sad ne bismo pričali o Ćuruviji, da podsetimo na nepravdu i kakvu je ulogu državna bezbednost imala u tome… Što je veći pritisak na nas da ćutimo, otpor ce biti veći. Ako oni nastave tako, i mi ćemo“, zaključuje naš sagovornik.

(N1)

izvor: https://autonomija.info/olenik-njima-je-jedini-zakon-aleksandar-vucic/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Kosovo danas slavi Dane oslobođenja: Svečana sednica, defile policije, koncert i bista Toniju Bleru

Kosovo i danas nastavlja obeležavanje 25 godina od kada su NATO trupe ušle na tu teritoriju, a manifestacija je nazvana Dani oslobođenja

Published

on

By

Kako piše portal Koha, danas u 9.15 kosovska predsednica Vjosa Osmani sastaće se sa predsednikom Albanije Bajramom Begajem, a za 10 časova je zakazan početak svečane sednice Skupštine.

U podne će u Prištini biti održan defile bezbednosnih snaga i policije i očekuje se da će biti izloženi različiti sistemi naoružanja, dok će u 14 časova u Uroševcu biti otkrivena bista bivšeg britanskog premijera Tonija Blera.

Za 17 časova zakazan je svečani državni prijem, a za 18 časova javni koncert na trgu Zahir Pajaziti u Prištini.

Nekadašnji predsednik Amerike Bil Klinton objavio je sinoć na društvenoj mreži Iks da su pre 25 godina SAD predvodile NATO saveznike u vazdušnoj kampanji koja je uspešno proterala srpske snage i okončala deceniju represije i brutalne kampanje etničkog čišćenja čime je rat na Kosovu završen.

“Vojna akcija pomogla je da se uspostavi samouprava pokrajine i dovela do nezavisnosti Kosova 2008. godine”, napisao je Klinton, na šta mu je Osmani odgovorila da mu je Republika Kosovo zahvalna što su SAD omogućile mir.

izvor: https://www.021.rs/story/Info/Srbija/378358/Kosovo-danas-slavi-Dane-oslobodjenja-Svecana-sednica-defile-policije-koncert-i-bista-Toniju-Bleru.html

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Predstavnicima zrenjaninske opozicije vlast prekinula uvid u birački materijal

Predstavnici koalicije “Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin” saopštii su danas da su u ponedeljak otkrili kako se izborni materijal u vrećama i zapisnici ne poklapaju, na šta je vlast reagovala prekidom uvida, pozivanjem policije i iznošenjem lažnih optužbi na račun opozicije

Published

on

By

Kako se navodi u saopštenju, koje je u ime koalicije prosledila Demokratska stranka, na biračkom mestu 6 je izbrojano 27 listića za glasanje van biračkog mesta, dok je u Zapisnik upisano 24.

„Koverta je, naravno, bila otvorena. Pronašli smo i nekoliko nevažećih listića na drugim biračkim mestima koji su računati kao važeći i ustanovili da materijal nije čuvan na jednak način – neke koverte su bile zatvorene, neke otvorene“, navodi se u saopštenju.

Uvid u materijal je prekinut čim je koalicija, kako se navodi, počela da otkriva neslaganja i vlast je pozvala policiju.

„Pretili su nam podizanjem optužnice za uništavanje dokumenata o glasanju, što je jasno da ni u jednom trenutku nismo učinili, i još jednom nam onemogućili da pregledamo izborni materijal i utvrdimo činjenično stanje“, navela je zrenjaninska opozicija.

Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ istakla je da je ovo drugi pokušaj da dobije uvid u izborni materijal, koji bi trebalo da je zakonom garantovan, da su prvog puta pronašli brojne sporne adrese u biračkom spisku i da, iako do sada pronađena neslaganja možda deluju malo, ona to uopšte nisu jer u konačnici mogu da promene broj i raspored mandata, ali i da dokažu da je došlo do krađe izbora.

izvor: https://n1info.rs/vesti/predstavnicima-zrenjaninske-opozicije-prekinula-uvid-u-biracki-materijal/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad

Published

on

By

Njihov razlog za to je jednostavan, da bi crpili i zloupotrebljavali resurse iz svih delova naše zemlje, pa tako i iz AP Vojvodine, neohodno je da se njima upravlja sa jednog mesta – sedišta vlasti i centralističkih elita u Beogradu.

Centralizacija guši Srbiju!

Ono što je u svemu tome glavni problem je činjenica da njihovo centralističko upravljanje usporava, čak i unazađuje razvoj delova Srbije, jer odlučivanje o raspolaganju resursima udaljava od građana.

Time povećavaju svoj manipulativni prostor za zloupotrebe. Srbijom se upravlja svojevrsnim daljinskim upravljačem iz Beograda. To je nedopustivo.

Autonomna Pokrajina Vojvodina nije „problem“, kako to centralisti pokušavaju da predstave. Ona je – rešenje.

Autonomija je način da ono što Vojvođani proizvedu mogu i da troše, ulažu i razvijaju Vojvodinu. Da se vojvođanski prihodi podele na ravne časti – trećina Vojvodini, trećina lokalnoj samoupravi, trećina državi.

Decentralizacija je model po kojem su uređene najrazvijenije države Evope. Po tom načinu uređenja bi i Vojvodina, ali i Šumadija, jugoistočna Srbija, ali i sve druge regionalne celine koje bi se formirale, mogle same da odlučuju o svojim resursima i o onome što sami stvore.

Osim ekonomskog i organizacionog ugla gledanja na Vojvodinu, ona mora biti mesto gde možeš da se izjasniš kako god želiš, a možeš i da kažeš da si Vojvođanin, ako se tako osećaš.

Vojvodina ponovo mora biti mesto gde više od 27 nacija i bezbroj zavičaja živi u miru i slozi!

izvor: https://vojvodjani.rs/kostres-vojvodina-nije-problem-ona-je-resenje/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

LSV: A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Opoziciona stranka Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani pozvala je danas predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i “sabor za ispravnu pijaću vodu”, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine

Published

on

By

“Predlažemo da sabor bude održan u Zrenjaninu u najkraćem mogućem roku. Nama neće biti potrebne zastave, skupi kulturno-umetnički programi i velike reči o patriotizmu. Samo tražimo rešenje”, naveli su u saopštenju za javnost.

Dodali su da rešenje postoji, a to je izgradnja sistema regionalnih vodovoda i građani Vojvodine će imati ispravnu pijaću vodu.

“Zastave i velike reči se ne piju. Od vode se živi”, poručio je u saopštenju za javnost portparol LSV – Vojvođani Aleksandar Marton.

(Autonomija, foto: Pixabay)

izvor: https://autonomija.info/lsv-a-sada-organizovati-sabor-za-ispravnu-pijacu-vodu-u-vojvodini/

Continue Reading

Trending